Skip to the content

Innovation

Udvikling kræver nysgerrighed og en åben indstilling. Det handler om at udforske ideer og muligheder, som måske ikke er indlysende ved første øjekast. Når det kommer til innovation, er vores forståelse i C-C-G også bredere end bare at skabe nye ting. Det handler også om at teste og udfordre eksisterende idéer og holdninger, og at finde svar på nogle af de mest presserende spørgsmål i vores branche.

 

Det er vigtigt at huske, at hver dag bringer nye muligheder, hvis vi møder verden med en åben indstilling og et bredt perspektiv. Vi er altid på udkig efter nye ideer og samarbejdspartnere, der kan hjælpe os med at drive innovationen fremad.
 

Plantebaseret mad skaber forvirring

Under vores besøg på NRA i Chicago i maj 2023, opdagede vi en ny trend i fødevareindustrien, hvor plantebaserede fødevarer bliver præsenteret som erstatning for fisk, kød og kylling. Det giver forbrugere flere valgmuligheder, men er samtidig en skræmmende udvikling, da det antyder at selv de mest fundamentale og velkendte fødevarekilder ikke længere anses som værende sunde eller acceptable. Det indeholder ikke nødvendigvis de samme næringsstoffer og vitaminer og kan således være falsk marketing. Det skaber forvirring for forbrugerne, der nu står overfor endnu en fødevaretrend, som de skal navigere i.  I C-C-G vil vi gerne slå et slag for at fødevarer benævnes som det er og ikke går ind under betegnelsen bøf, kød eller kylling, men måske benævnes som rødbede fars, plantefars, kikærte mos, etc.

Local farming

Local farming konceptet er en bæredygtig tilgang til madproduktion set på hele værdikæden, hvor man stræber efter at bruge lokalt og bæredygtigt producerede råvarer, for at mindske miljøbelastningen og fremme sund kost. Dette opnås ved at reducere transportafstande, minimere ressourceforbruget og øge brugen af afgrøder som er dyrket lokalt og miljømæssigt korrekt, herunder brugen af økologiske afgrøder. 
Det er vigtigt at tænke konceptet ind allerede i planlægningen af produktionen, således at man sikre det rigtige flow og tekniske udstyr til produktionen. Local farming konceptet er en vigtig tilgang til madproduktion, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid og samtidig giver os mulighed for at nyde friske og sunde retter baseret på lokale råvarer.

 

 

Fremtidens kantine

I Nykredits kantiner har C-C-G introduceret et nyt koncept, nemlig ”Food Halls” i kantiner på mellem 4-700 dagligt spisende og optil 2.000 spisende i Nykredits nye Hovedsæde.
Dette innovative koncept omfatter flere madboder, hver med sin egen specialitet, såsom veganske retter til det orientalske køkken, traditionelt smørrebrød eller gourmet-burgere. Dette skaber en kæmpe mulighed for variation og selvbestemmelse for den enkelte medarbejder.
Food Halls bidrager til en inkluderende firmakultur, hvor medarbejderpleje er i højsædet. Lokale restauranter vil også kunne få mulighed for at deltage som ugens gæst og dermed skabe bedre forretningsmuligheder i lokalområdet. Konceptet har allerede vist sig at være en stor succes og vil nu blive implementeret i flere kantiner rundt omkring i landet.   

Mød dine nye kollegaer: Robotter

Robotteknologi har revolutioneret verden og robotter er blevet en integreret del af arbejdsstyrken. Robotter vil få en essentiel betydning og øge effektiviteten ved bl.a. tilberede måltider, rengøring og servering i kantiner og på hospitaler. På hospitaler er det muligt at implementere robotter til at levere mellemmåltider til patienter. Dette vil give det øvrige personale mere tid i en travl hverdag, samtidig med at det øger sandsynligheden for, at patienterne indtager mere mad og drikke.

 

Bælgfrugter – som eneste proteinkilde

Bælgfrugter, som en ren erstatning for animalske proteinkilder, har fået meget opmærksomhed i de senere år og er den næste store trend inden for fødevareindustrien. Som hovedkilde til protein kan bælgfrugter imidlertid forårsage fordøjelsesproblemer og hæmme optagelsen af andre næringsstoffer og mineraler på grund af deres indhold af antinæringsstoffer.
Derudover er der debat om bælgfrugternes miljømæssige påvirkning og CO2-aftryk. Fokus på en enkelt proteinkilde er sjældent en løsning, da det kan skabe andre problematikker. Det er i stedet afgørende at have en varieret kost for at sikre en tilstrækkelig ernæringsprofil, som selvfølgelig også indeholder bælgfrugter og andre miljøvenlige kilder.